Sveti Nikola posjetio male Viničance

Da je prosinac mjesec darivanja moglo se vidjeti sinoć u školsko-sportskoj dvorani osnovne škole Vinica koju je posjetio Sveti Nikola. Organizator čitavog događaja bilo je Socijalno vijeće Općine Vinica koje je svim mališanima do 11 godina starosti poslalo 440 pozivnica. Socijalno vijeće koje čine Anica Jurič, Marija Prikratki, Katica Mumlek, Dragica Ciglar i predsjednica Biserka Turščak-Siročić bilo je ovih dana pretrpano poslom. Za svakog mališana spremile su poklon prikladan spolu i dobi, a postavljena je i predstava koju su izveli učenici osnovne škole Vinica.

Bogate darove Sveti Nikola je pripremio zahvaljujući donatorima: Općini Vinica, Elektri Varaždin, poduzeću Stone Rosso iz Ladanja i klubu "Vinea" Vinica.

Autići, barbike, domina, lopte i ostale igračke kao i slatkiši bili su odlično primljeni od strane djece što se moglo vidjeti iz njihovih širokih osmijeha. Jedino su zabrinuti bili roditelji koji su prilikom dodjele izazvali metež iako su svi darovi bili imenovani za svako dijete.

Nadamo se da će roditelji to shvatiti kao pouku za ubuduće s obzirom da je to bila prva takva predstava kod nas.

Čitavu akciju pozdravljamo, nadamo se da će biti još puno takvih, a djeci želimo da se dobro provedu s novim igračkama i da budu poslušna kako bi nas sveti Nikola ponovo obišao i dogodine.

Marko Abraham, 06.12.2004, 10:59 | Broj pogleda: 3036 | Komentari: 0 | Dodaj komentar