Osnovana podružnica PD

U prostorijama Lovačkog doma u Vinici u subotu je održana osnivačka skupština podružnice Planinarskog društva "Ravna gora" iz Varaždina. Skupština je s radom započela u 18.00 sati, a vodio ju je član inicijativog odbora Mirko Jurič.

Činu osnivanja svjedočilo je 60 - 70 ljudi među kojima su bili predstavnici matične udruge, lokalne vlasti, Lovačke udruge "Opeka", DVD Vinica i mnogi drugi.


Društvo "Ravna gora" predstavljali su predsjednik Borislav Šimenc i tajnik Stjepan Baniček. Iz uvodnog izlaganja predsjednika Borislava Šimenca okupljeni su se mogli upoznati sa smislom i ljepotom planinarenja kao i o samom društvu koje će ove godine proslaviti 86 godina postojanja.

Okupljenima se obratio i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac, izrazivši svoje zadovoljstvo radi osnivanja podružnice i najavivši potporu Općine u njezinu radu. U svom izlaganju, načelnik je prvi izrazio želju za učlanjenjem i time postao prvim članom viničkih planinara.

Inicijativni odbor je posebnu zahvalnost uputio Lovačkoj udruzi "Opeka" iz Vinice koja je potpomognula organiziranju skupštine, a koju su predstavljali tajnik Tomislav Hrženjak i Miljenko Hrženjak.


Ivica Bek, Viničanec i poznati pučki pjesnik, samo je za tu prigodu napisao i pročitao nekoliko predivnih pjesama.

U nastavku je izvršeno biranje rukovodstva društva. Za predsjednika podružnice jednoglasno je odabran Kristijan Prikratki. Novoodabrani predsjednik se u svojem obraćanju zahvalio svim prisutnima, ukratko predstavio svoj plan i najavio prvu akciju planinara za nedjelju, 23. siječnja u 14.00 sati.

Nakon završetka formalnog dijela, druženje je nastavljeno u veselju uz zakusku i domaću kapljicu.

Informacije o planinarenju, planinarskoj opremi, učlanjenju, izletima kao i fotogalerije možete pronaći na web stranicama PD "Ravna gora" - podružnica "Vinica".

 

Marko Abraham, 24.01.2005, 12:59 | Broj pogleda: 2311 | Komentari: 0 | Dodaj komentar