Izložba vina Vinea 2005

      U subotu, 5. ožujka, održana je već tradicionalna 5. po redu izložba mladih vina u organizaciji udruge vinogradara i vinara "Vinea" iz Vinice. U ulozi suorganizatora izložbe i ove godine bilo je udruga vinogradara i vinara "Sv. Martin" iz Cestice. Sama manifestacija održala se u prostorijama Općine Vinica, a prisustvovali su joj mnogobrojne ličnosti iz javnog života, kao i mnoštvo zainteresiranih građana. Prigodnim riječima obratili su im se između ostalih predsjednik udruge vinogradara i vinara "Vinea", g. Stjepan Kovačić, načelnik Općine Vinica g. Marijan Kostanjevac i župan Varaždinske županije g. Zvonimir Sabati te gospođa Marija Kuščar, predsjednica ocjenjivačke komisije.

Govor župana


     U izvještaju ocjenjivačke komisije gđa. Kuščar je ustvrdila kako je kvaliteta ovogodišnjih vina, s obzirom na nepovoljne biometeorološke uvjete koji su vladali u vrijeme zriobe grođa prošle godine, vrlo dobra te da se sama tehnološka kvaliteta proizvodnje vina na ovim prostorima poboljšava iz godine u godinu. Same rezultate izložbe mogli ste već pronaći u prijašnjim novostima, to jest slijedeći ovaj link.

Kulturno - umjetnički program


     Prigodnim kulturnim i umjetničkim programom manifestaciju su uveličali Vinički tamburaši, a nekoliko tradicionalnih plesova izvela je i mlada postava KUD-a. Druženje uz dobru kapljicu nastavilo se do kasnih popodnevnih sati.

Izlošci

Igor Krajcer, 07.03.2005, 14:12 | Broj pogleda: 1869 | Komentari: 0 | Dodaj komentar