Obilježavanje Dana kruha

Ove godine učenici i djelatnici Osnovne škole Vinica Dane kruha i Dane zahvalnosti za plodove Zemlje obilježili su u četvrtak, 25. listopada 2007. g. u Područnoj školi Ladanje Gornje. Učenici su tom prigodom upriličili bogat program na temu jeseni i kruha koji blagujemo  u Društvenom domu Ladanje Gornje, a čitav program nazvan je "Primi ove darove naš Oče". 
Nakon uvodne i pozdravne riječi ravnateljice Anice Hrnčić, prvi razred iz OŠ Vinica sa svojom učiteljicom Snježanom Gašparić, prigodnim je pjesmicama i lutkarskim igrokazom uveo mnogobrojnu publiku u bogatu priredbu. Nastupila je i glazbeno - scenska skupina iz PŠ Ladanje Gornje u koju su uključeni učenici svih razreda, a vode ju učiteljice Snježana Pajtak i Ljiljana Pavlović. Mali recitatori nižih razreda OŠ Vinica sa svojom su voditeljicom Ružicom Štimec također dopunili ovu priredbu, a svakao neizbježan je bio i zbor kojeg predvodi učiteljica Gordana Kos Kolar. Kroz čitav program proveli su nas mali voditelji Paula Žmegač i Leonard Kapljić, učenici 4. r. PŠ Ladanje Gornje.
Program je bio popračen velikim pljeskom publike u kojoj su bile bake, roditelji, braća, prijatelji i učiteljice naših mališana, a također i župnik naže župe, prečasni gospodin Valent Posavec i načelnik Općine gospodin Marijan Kostanjevac.
Na kraju svečanosti prečasni Valent Posavec blagoslovio je pripremljene plodove i kruh te sve one koji su ga pripremili i koji će ga blagovati.
U prostorijama škole bila je pripremljena izložba kruha i peciva koji su pripremile bake i mame naše djece. Svi prisutni s oduševljenjem su je razgledali. Također, mogli su vidjeti i radove članova Učeničke zadruge "Vrčeki", posebice licitarske sekcije "Cifra" koja djeluje baš u područnoj školi, a prvi put je javnosti bio predstavljen i i projekt  "Više mlijeka - više zdravlja" koji  su proveli svi učenici područne škole sa njihovim učiteljicama Ljiljanom Pavlović i Snježanom Pajtak te pedagoginjom škole, Gordanom Damjanić koja je također sudjelovala pri izvedbi ovog projekta.

Sve ovo može se opisati riječima: 
"Bravo, samo tako nastavite i dalje!"

Mirjana Jambriško, 26.10.2007, 08:23 | Broj pogleda: 14745 | Komentari: 0 | Dodaj komentar