Dani Općine Vinica

    U petak, 18. travnja, započinju Dani Općine Vinica kojima se obilježava blagdan Sv.Marka , zaštitnika Župe, Općine te Osnovne i Srednje škole u Vinici. Tijekom 10 dana odvijati će se niz raznolikih aktivnosti. 
    Tako je 18.travnja u 17,00 sati u prostorijama Osnovne škole planirano održavanje okruglog stola "Vinička baština"  gdje će o poznatim i manje poznatim detaljima iz viničke povijesti uz ostale sudionike , govoriti  i predstavnici Konzervatorskog odjela te Gradskog muzeja iz Varaždina .
    U subotu, 19. travnja od 9,00 do 15,00 sati u zgradi Općine Vinica održavati će se već tradicionalna Likovna kolonija za koju je dolazak najavilo 28 umjetnika. Tom prilikom otvoriti će se i izložba radova nastalih na prošlogodišnjoj likovnoj koloniji, a svi zainteresirani mogu  posjetititi izložbu te promatrati kako nastaju likovna dijela.
   Aktivnosti se nastavljaju u nedjelju, 20. travnja, na Ribnjaku  u Vinici gdje  već od 7,00 sati  počinje 4.Kup Vinice u športskom ribolovu. U nedjelju se također obilježava i Dan Hrvatskog zavičajnog društva viničkog kraja i to svetom misom u 17,30 nakon koje će Puhački orkestar Vinica održati svoj koncert. 
   U četvrtak,24.travnja, u 15,00 sati, Osnovna škola Vinica  kroz izložbe, radionice i prigodnu priredbu organizira Dan otvorenih vrata.
   U velikoj dvorani Općine Vinica za  18,00 sati  planirana je svečana sjednica Općinskog vijeća i poglavarstva na kojoj će biti dodijeljena javna priznanja Općine Vinica  i nagrade najuspješnijim studentima. Općinska priznanja dodijeliti će se Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi "Arboretum Opeka",  VIS KONFEKCIJI - Pogonu Vinica (Plaketa Općine Vinica), DVD Donje Vratno,  Košarkškom klubu  Vinica (Pohvala) , gospodinu Božidaru Vučetiću i Općini Donja Voća (Zahvalnica). Zaslužene novčane nagrade uručiti će se  studentima : Valentini Borak, Tihani Šipek, Ivani Mraković, Lidiji Brodar, Marku Galekoviću i Ivani Brodar. 
   U petak, 25. travnja,  od 9,30 sati u  PVŠ "Arboretum Opeka"  predviđene su  sportske i zabavne aktivnosti . 
   U 11,00 sati održati će se svečana Sv. misa u Crkvi Sv.Marka,  a u 17,00 sati  na nogometnom igralištu će se odigrati revijalna utakmica NK Vinica - NK Rudar.
    U nedjelju u 16,00 sati Vinea Club i Koncertni ured Varaždin u parku Arboretum Opeka  organiziraju svečanu promociju knjige  Ivana Beka  "Duša kamena".  Stihove na viničkom dijalektu čitati će Ljubomir Kerekeš, a u glazbenom će dijelu sudjelovati violončelistica Monika Leskovar i kantautor Dragutin Novaković - Šarli. U slučaju lošeg vremena promocija će se održati u velikoj dvorani u zgradi Općine Vinica.

Općina Vinica, 18.04.2008, 07:13 | Broj pogleda: 1264 | Komentari: 0 | Dodaj komentar