45 godina igranja rukometa u Vinici

Prigodnom svečanošću u subotu, 10. svibnja, obilježena je 45. godišnjica igranja rukometa u Vinici. Prisutne uzvanike i rukometaše nekadašnjih školskih i mjesnih ekipa na početak rukometa u Vinici podsjetio je gospodin Božidar Vučetić, umirovljeni dugogodišnji nastavnik i u 2 mandata ravnatelj Osnovne škole u Vinici.

Naglasio je kako je Vinica imala jake i muške i ženske mjesne ekipe, a upravo 10. svibnja navršila se obljetnica pobjede rukometašica Vinice nad rukometašicama "KOKE" te osvojenog 1. mjesta u tadašnjoj regiji, što je za ekipu Vinice bio veliki uspjeh.

Na prigodnoj svečanosti prisutnima se obratio načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac te izrazio želju za ponovnim osnivanjem rukometnog kluba u Vinici te između ostalog obećao u tu svrhu materijalnu i moralnu podršku Općine.

Na svečanosti su ujedno bila uručena priznanja istaknutim rukometašima i rukometašicama, kao i članovima nekadašnjeg RK Vinica, a priznanja su uručena i članovima Organizacijskog odbora i sponzorima koji su najzaslužniji da se ova svečanost mogla održati. Jedan od značajnijih sponzora ove proslova bio je HEP - operator distributivnog sustava "Elektra" iz Varaždina, a direktor "Elektre" gospodin Zvonko Rožmarić tom je prilikom poklonio set rukometnih lopti Osnovnoj školi Vinica.

Ovo obilježavanje završeno je prigodnim rukometnim utakmicama učenika Osnovne škole Vinica na rukometnom igralištu u Marčanu.

Ovom svečanošću službeno su završili Dani Općine Vinica.

Općina Vinica, 14.05.2008, 08:21 | Broj pogleda: 9484 | Komentari: 0 | Dodaj komentar