Obilježavanje Dana Općine Vinica

Dana 24. travnja 2009. godine u Zgradi Općine Vinica održana je Svečana sjednica povodom Dana Općine Vinica. 
Sjednicu je otvorio gospodin Ivan Boltek, dosadšnji predsjednik Općinskog Vijeća. Pozdravio je prisutne te ih prisjetio da se ovih dana slavi Blagdan sv. Marka ev. - zaštitnika Župe Vinica, Općine Vinica te dan Osnovne škole Vinica.
Prije otvaranja pozdravio je goste: gospodina župana, dr. Zvonimira Sabati, člana županijskog poglavarstva, g. Stjepana Sragu, g. Mišu Jurkovića i g. Anđelka Tunjića iz Distribucijskog sustava HEP- a Zagreb,  predsjednika Gospodarske komore g. Čedomila Cesarca, direktora Elektre, g. Zvonka Rožmarića, direktora Varkoma, g. Tomislava Kezelja, ravnatelja ŽUC - a, g. Tomislava Osonjačkog, prečasnog Valenta Posavca, ravnateljice Osnovne i Srednje škole, gđe. Anicu Hrnčić i Rajku Tršinski, sve načelnike i predstavnike susjednih općina, predstavnike udruga te gospodarstvenike i poduzetnike.
Osvrnuo se na sve učinjeno u Općini u proteklo vrijeme: usvajanje Prostornog plana, uređenje komunalne infrastrukture, saniranje općinskih objekata, otvorenje novog dječjeg vrtića, izgradnja lateralnog kanala, rekonstrukcija električne i vodovodne mreže, sufinanciranje dogradnje osnovne škole, kupnja objekta na Trgu Matije Gupca, izgradnja dokumentacije  za odvodnju oborinskih i otpadnih voda itd. Zahvalio se na suradnji Varaždinskoj županiji, resornim ministrastvima, Jedinstvenom upravnom odjelu Općine, članovima Poglavarstva i Vijeće te odborima.
Detaljniji osvrt sa egzaktnim veličinama o aktivnostima u Općini dao je načelnik Općine, g. Marijan Kostanjevac. Govorio je o izgradnji preko 20 km cesta, preko 15 km vodovoda, cjelovitom obnavljanju Zgrade Općine sa dvoranom, kupnji pogona bivšeg Vika, rješavanju preko 70% elektrifikacije, postavljanju dječjih igrala, uređenju nogostupa i zelenih površina, programu EIB II vrijednom 4,2 miljuna kuna i drugim investicijama.
Zahvalio je na dobroj suradnji svim institucijama sa kojima se dobro surađivalo: Fondu za regionalni razvoj, Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstvu kulture, Javnoj ustanovi za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode, ŽUC - u Varaždin, Elektri, Varkomu, Hrvatskim vodama, Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama i svima ostalima koji su pomagali  u realizaciji općinskih programa. Načelnik je napomenuo da je sretan  i ponosan što vodi ovu općinu u proteklih 7 godina. 
Čestitao je cijenjenim laureatima i dobitnicima općinskih nagrada i još jednom izrazio zahvalu svima koji su zajedno sa njime radili na realizaciji programa, a sve u cilju boljitka svih žitelja Općine Vinica.

Mirjana Jambriško, 29.04.2009, 08:46 | Broj pogleda: 9267 | Komentari: 0 | Dodaj komentar