Vatrogasna vježba u Goruševnjaku

       U nedjelju 22.11.2009. u 15.00 sati održana je  javna vatrogasna vježba u rubnom i brežnom dijelu opcine Vinica, u naselju Goruševnjak.  Vježbom je pokazano gašenje vatre širokog spektra, obrana stambenih objekata od iste, kao i brzina, obucenost i vještina vatrogasaca. U vježbi su sudjelovale „A“ i „B“ ekipa sa navalnim vatrogasnim vozilom i autocisternom vatrogasne postrojbe DVD Vinica, ekipe DVD Donje Vratno i DVD Gornje Ladanje sa kombi vozilima i gostujuca
ekipa DVD Donja Voca sa navalnim vatrogasnim vozilom.  
      Na kraju vježbe, nakon postrojavanja vatrogasnih ekipa Zapovjednik DVD Vinica Ivica Boltek podnio je prijavak
Nacelniku Opcine Vinica Marjanu Kostanjevcu. Nacelnik je samu vježbu ocijenio uspješnom i zahvalio se svim vatrogascima na požrtvovnosti i nesebicnom dobrovoljnom radu. Nakon održane vježbe uprilicena je i demonstracija vatrogasnih sprava i opreme za  mještane Goruševnjaka.  
     Za 50-tak vatrogasca kao i za same mještane Vatrogasci iz Vinice pripremili su  topli obrok, vodu i sokove. Za uspješno održavanje vježbe vatrogasci zahvaljuju Nacelniku Opcine Vinica Marjanu Kostanjevcu, dopredsjedniku Vatrogasne zajednice Varaždinske županije g. Dominiku Dušaku,  predsjedniku VZO Cestica g. Darku Majhenu, dobrim susjedima vatrogascima iz Donje Voce, svim vatrogascima iz VZO Vinica i na kraju samim mještanima Goruševnjaka koji su se pokazali kao ljubazni domacini i sve sudionike pocastili odlicnim vinom iz svojih podruma. 
     Veliki dobitak ove vatrogasne vježbe za DVD Vinicu, za VZO Vinicu, Opcinu Vinicu kao i širu zajednicu izražena je želja nekolicine mještana da postanu vatrogasci i da  svoje slobodno vrijeme žrtvuju u spašavanju ljudi i imovine od vatre i drugih nedaca.

Općina Vinica, 24.11.2009, 09:17 | Broj pogleda: 3184 | Komentari: 0 | Dodaj komentar