Prezentacija o bespovratnim potporama poduzetnicima

Za obrtnike i poduzetnike  jučer je u suradnji AZRE i Općine Vinica bila održana  zanimljiva prezentacija o mogućnostima ostvarivanja bespovratnih potpora.
Prisutne poduzetnike u uvodnom dijelu pozdravio je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica. Podsjetio je  kako Općina Vinica već par  godina provodi nekoliko  projekata  u cilju zapošljavanja te jačanja poduzetništva, a od ove godine Općina je  uključena u projekt mikrokreditiranja kroz  koji subvencionira  1 % kamate poduzetničkih kredita bez obzira na banku  koja prati poduzetnika.
Zatim su predstavnice Agencije za razvoj Varaždinske županije Sanja Sokol i Vesna Matoković obrtnicima i poduzetnicima  s područja  Općine Vinica predstavile Operativni plan Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za 2010.godinu  te ih upoznale sa trenutno otvorenim natječajima Ministarstva za  poticanje malog i srednjeg poduzetništva te mogućnostima i uvjetima za dobivanje bespovratnih sredstava namijenjenih poduzetništvu. Svi natječaji, kao i potrebni uvjeti  za  ostvarivanje bespovratnih potpora  mogu se naći na stranici Ministarstva www.mingorp.hr.
 

Općina Vinica, 25.03.2010, 08:58 | Broj pogleda: 1906 | Komentari: 0 | Dodaj komentar