VIKI - VINIČKI KREATIVCI

Početkom ove godine osnovana je i počela sa radom Udruga VIKI, Vinički kreativci, udruga za promicanje kreativnog izražavanja. Cilj osnivanja Udruge je promicanje, razvitak i unapređivanje kreativnog izražavanja u raznim tehnikama i dostupnim materijalima. VIKI je počela sa kreativnim radionicama koje su namijenjene djeci od 4. do 11. godina kroz koje djeca putem različitih tehnika rada slobodno i samostalno izražavaju svoje umjetničke zamisli. VIKI na ovaj način potiče izradu umjetnina i rukotvorina, kreativnost djece, potiče maštanje i stvaranje. Cilj Udruge je potpomaganje kreativnih aktivnosti članova i okupljanje građana koji iskazuju interes za likovno, literarno i kreativno stvaralaštvo te organiziranje kulturnih priredbi, nastupa i manifestacija kao što su dramske grupe, čitaonice, maštaonice i rođendaonice ovisno o interesu djece i građana te Udruga  ovim putem poziva  na suradnju i druženje.
         Voditeljice radionica su Anica Matijašec , teta iz vrtića i Vlatka Majcen, učiteljica koja radi sa malo većom djecom u školi – odnosno pedagoški educirane osobe za rad sa djecom. „Naravno ako imate dobru ideju i želite nekoga naučiti nešto novo slobodno nas kontaktirajte i budite naš gost predavač“ –  poziv je  voditeljica projekta svima zainteresiranima.
         Načelnik Marijan Kostanjevac prepoznao je potrebu organiziranja radionice takve vrste te je omogućio korištenje općinskih prostora za rad. Udruga koristi prostor u zgradi Općine, u prostorijama „starog vrtića“, a kreativne radionice održavaju se svaki ponedjeljak u trajanju od 2 sata ( od 17.-19. sati), s time da je sav materijal kojim djeca rade osiguran, a gotove proizvode djeca nose svojim kućama.
          Rođendaonice se održavaju subotom u popodnevnim satima uz prethodni dogovor sa voditeljicama. Voditeljice možete kontaktirati na sljedećim brojevima : 098/852-482 (Vlatka ) i 099/4029-151 (Ana).

Općina Vinica, 01.03.2013, 12:24 | Broj pogleda: 1459 | Komentari: 0 | Dodaj komentar