Sufinanciranje prijevoza viničkih srednjoškolaca

Općina Vinica  i  ove će školske  godine sufinancirati županov tzv. „besplatni prijevoz srednjoškolaca“ u iznosu od 30,00 kn mjesečno, a prema  važećoj Odluci Općinskog vijeća. Taj iznos je u protekloj godini  bio dostatan da  kroz povrat subvencije Općine prijevoz srednjoškolaca doista  bude besplatan.

 

      No, odlukom županijskih vijećnika, na prijedlog župana  Štromara , roditelji od ove školske godine moraju doplaćivati  100,00 kn mjesečno za prijevoz  svog srednjoškolca čime je prijevoz postao sve drugo samo ne besplatan.  Kao načelnik Općine Vinica   smatram županov potez, kojim  svoju nesposobnost i nedoslijednost pravda teškom financijskom situacijom, a kojim je obmanuo roditelje i učenike,  krajnje neprimjerenim ,  tim više što je   nama susjedna Međimurska županija, na prijedlog svog župana , jedina u državi osigurala  besplatan prijevoz srednjoškolaca ,  što je za svaku pohvalu.

 

      Obzirom na nastalu situaciju,  obavještavam učenike i njihove roditelje  da će Općina Vinica sukladno  postojećoj Odluci, i nadalje sudjelovati u prijevozu srednjoškolaca  kroz subvenciju u vidu povrata  30,00 kn mjesečno. Kako bi  mogli ostvariti povrat,  potrebno je da učenici  nakon kupnje, dostave presliku mjesečne karte  u Općinu Vinica, kao i broj tekućeg računa na koji će se izvršiti povrat,  izjavio je načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Općina Vinica, 09.09.2013, 08:48 | Broj pogleda: 410 | Komentari: 0 | Dodaj komentar