Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Objave

Nabavljen radni stroj i priključci za obavljanje komunalnih poslova Općine Vinica

Kako bi Općina Vinica pridonijela boljem obavljanju komunalnih djelatnosti te pružanju komunalnih usluga, nabavljen je radni stroj s priključcima za obavljanje komunalnih poslova. Temeljem prijave na Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnoga gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2022. godini nabavljeni su traktor, traktorski rotacijski posipač, snježni plug, četka za kolnik te kranska kosilica.

Općina Vinica nabavila je traktor u iznosu od 483.900,00 kuna (64.224,57 EUR) te priključke u iznosu od 649.800,00 kuna (86.243,28 EUR). Ukupna vrijednost projekta je 1.133.700,00 kuna (150.467,85 EUR) te je financiran sredstvima proračuna Općine Vinica i sredstvima Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Općini Vinica Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dodijelilo je iznos od 120.000,00 kuna (1.592,67 EUR) za kupnju radnog stroja i priključaka.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe: „Nabavom radnog struja i priključaka povećat će se komunalni standard Općine Vinica jer je omogućeno efikasnije i efektivnije održavanje javnih i zelenih površina, nerazvrstanih cesta i puteva, a i smanjit će se potreba za fizičkim radom većeg broja osoba koje će onda moći obavljati druge poslove vezane uz uređenje naše općine.“

Noć muzeja u Viničkoj tradicijskoj kući

U petak, 27. siječnja 2023. godine, diljem Republike Hrvatske održava se „Noć muzeja“.

Tim povodom svoja vrata otvorit će Vinička tradicijska kuća u kojoj će članovi Kulturnog umjetničkog društva Vinica uprizoriti načine na koje su se nekada stanovnici družili i provodili duge zimske večeri, i to kroz aktivnosti poput „luzanja koščica“, „prebiranja graha“, „čerhaja perja“ , “ružđeja kuruze” i sl.

U vremenu od 18:00 do 22:00 h uprizorenje će biti otvoreno za posjetitelje koji će se moći okrijepiti domaćim kolačima i vinom.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. nastavlja tradiciju obilježavanja blagdana Sv. Vinka

U nedjelju, 22. siječnja, obilježeno je Vincekovo u obiteljskom vinogradu Kovačić Zvonka u Slatnjaku. Manifestacija je organizirala Udruga vinogradara Vinea Vinica uz podršku Općine Vinica.

Načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof. ističe kako tradicija proslave Vincekova u Vinici traje oduvijek te se na taj dan okupljaju vinogradarke i vinogradari kako bi proslavili zaštitnika vinograda, Sv. Vinka.

Na blagdan Sv. Vinka rezanjem trseva službeno započinju radovi u vinogradu.

Ceremoniju je predvodio prečasni Valent Posavec, vinički župnik, a ceremoniju su završili članovi Udruge vinogradara Vinea Vinica te načelnik Općine Vinica rezanjem trseva.

Domaćin Kovačić Zvonko istaknuo je da kada snijeg malo leprša na Vincekovo, to je dobar znak da će biti puno grožđa.

Manifestaciju su popratili Vinički tamburaši.

U sklopu skupštine dodijeljena oprema vatrogascima VZO Vinica

U četvrtak, 28.prosinca održana je redovita završna skupština Vatrogasne zajednice Općine Vinica (VZO Vinica). Kako je skupština bila izvještajnog karaktera, izvješća su podnijeli zapovjednik VZO Vinica Miroslav Kelemenić i Predsjednik VZO Vinica Ivica Lazar. Iz izvješća je vidljivo da su vatrogasci u 2022. godini imali stotinjak operativnih aktivnosti; od toga 28 operativnih intervencija te preko 70 ostalih operativnih aktivnosti.

Na skupštini je donesen i plan rada za 2023. godinu u kojoj je najvažniji predviđeni događaj obilježavanje obljetnice 30 godina VZO Vinica.

Nakon službenog dijela skupštine uslijedila je dodjela opreme.

Načelnik Općine Vinica dr. sc. Branimir Štimec, prof. je sa načelnikom stožera Civilne zaštite Vinica Ivanom Kelemenom dodijelio opremu Civilne zaštite u vrijednosti od 20.000 kuna. Oprema je podijeljena ravnomjerno u sva tri Vatrogasna društva sa područja VZO Vinica. Posebna zahvala upućena je načelniku Općine Vinica koji je u proračunu odobrio dodatnih 10.000 kuna. Oprema je namijenjena za operativne aktivnosti u sklopu Civilne zaštite, a radi se o potopnim pumpama, ručnim lampama i ostaloj opremi koja bi mogla poslužiti u slučaju nekog nenadanog događaja u slučaju poplava.

Vatrogasna zajednica Općine Vinica također je dodijelila opremu u vrijednosti od oko 15.000 kuna.

Tako su članovi DVD Vinica dobili udarnu bušilicu, članovi DVD Donje Vratno agregat za struju, a članovi DVD Gornje Ladanje motornu pilu.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Općini Vinica

U srijedu 28. prosinca 2022. godine provela se još jedna u nizu Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Općini Vinica. Akciji je pristupio 21 darivatelj od čega je prikupljeno 18 doza krvi. 3 darivatelja bila su odbijena.

Udruga mladih UMAMI Vinica zahvaljuje se svim darivateljima krvi kao i Gradskom društvu crvenog križa Varaždin, Hrvatskom zavodu za transfuzijsku medicinu Zagreb i Općini Vinica na suradnji.

Načelnik dr. sc. Branimir Štimec, prof. primio mališane iz Dječjeg vrtića Vinica

Mališani iz Dječjeg vrtića Vinica posjetili su zgradu općine te razveselili djelatnike i načelnika Općine Vinica, dr.sc. Branimira Štimca, prof.

Tom prilikom donijeli su prigodne poklone, božićne čestitke i jaslice koje su izradili s odgojiteljicama iz Dječjeg vrtića Vinica te čestitali božićne blagdane.

Mališani su razgovarali o božićnim blagdanima te o školi, s obzirom da ga je posjetila grupa Ježići koji su predškolaraci. Nakon veselog druženja, načelnik ih je darivao slatkišima.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Vinica Ksenija Humek čestitala je načelniku božićne blagdane te zahvalila na suradnji u 2022. godini.

Skip to content